Hi there,

Even voorstellen; ik ben Mariëtte (Eykman-) de Ridder, inmiddels 31 jaar en een bijzonder grote passie voor bloemen. Met ruim 16 jaar ervaring bij een prachtige bloemenkraam, was het eigenlijk onvermijdelijk dat ik verder wilde met bloemen. Het duurde even voordat ik daarachter kwam, maar ik heb me zeven jaar geleden officieel om laten scholen tot bloemist en zie hier; een droom die werkelijkheid is geworden. Bezig zijn met een bijzonder mooi product dat liefde brengt, troost geeft maar vooral ook heel veel plezier en geluk.

Vanuit mijn toffe atelier in de Nieuwe Stad in Amersfoort maak ik op bestelling bloemwerk voor leuke gebeurtenissen zoals een bruiloft of een event (of natuurlijk zomaar;-)) en minder leuke gebeurtenissen zoals een uitvaart.

Inmiddels ben ik bijna 2 jaar geleden zelf getrouwd met mijn grote liefde Joost. Hoewel ik altijd heb gedacht dat trouwen niets voor mij zou zijn, al helemaal niet in een witte jurk, heb ik volmondig ja gezegd. En die witte jurk? Die was er, en wat voor één?! Niet geheel onbelangrijk, weet ik nu wat er allemaal komt kijken bij het plannen van een bruiloft. Misschien ben ik een beetje bevooroordeeld, maar bloemen zijn een ontzettend belangrijke factor op zo’n dag. Het brengt sfeer en emotie. Een reflectie van wie je bent! En met al het moois dat tegenwoordig verkrijgbaar is kan ik magie toevoegen aan jullie dag!

Samen met onze Border Collie Dex wonen wij in het prachtige Amersfoort. Naast bezig zijn met bloemen, geniet ik enorm van een wandeling met de hond en sta ik graag op de tennisbaan. Naast Joost en Dex, is kaas mijn grote liefde en is borrelen stiekem een grote hobby.

Een lievelingsbloem heb ik niet per se, ik vind zoveel bloemen mooi. Ik werk graag met Delphinium en Dahlia’s,  maar ook het seizoen van de Pioenrozen is favoriet. Ik kan gewoon niet kiezen, als het maar verse bloemen zijn ben ik al heel gelukkig.

Het aankleden van een bruiloft is toch wel echt mijn favoriete deel van mijn werk. Het nog net iets mooier maken van jullie grote dag maakt mij het aller gelukkigst. En wat ik dan het allertofste vind om te doen? Dan kies ik  voor een backdrop om bij weg te dromen. Een grote eyecatcher die bij jullie staat te stralen tijdens de trouwceremonie, daar gaat mijn hart echt sneller van kloppen. En waar ik van hou; als alles bij elkaar past. Als de bloemen uit het bruidsboeket overeenkomen met de bloemen op de taart en ook terugkomen in de bloemstukken op de tafel. Als de kleuren van de kaarsen en de servetten overeenkomen met de kleuren van de bloemen. Ik kan niet wachten om dat ook voor jullie te mogen doen. Hopelijk zien wij elkaar snel en bespreken we al jullie wensen tijdens een kop koffie! 

                                                                         Mariëtte

 

M